Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Definitief ontwerp Langenheuvel Grobbendonk klaar

Grobbendonk plant een grondige vernieuwing van de straat Langenheuvel.  De straat is nu een veelgebruikte verbindingsweg waar het verkeer niet altijd even veilig verloopt. Met de herinrichting van de weg werkt het lokaal bestuur aan een verbeterde veiligheid en minder sluipverkeer.

Bovendien verbetert de gemeente met de heraanleg de straat zodat het water vlot afgevoerd kan worden bij zware regenbuien

De plannen worden voorgesteld op de infomarkt op 27 maart in de turnzaal van Klavertje 3 tussen 19 uur en 21 uur.

Veilige fietsverbinding en aangenaam wonen

De Langenheuvel is vandaag een belangrijke verbindingsstraat voor heel wat wijken in Bouwel. De straat beantwoord echter niet meer aan de noden voor de fietsers, voetgangers en autobestuurders die gebruik maken van de weg. Het fietspad is te smal voor het fietsverkeer in beide richtingen en bovendien maken de vele putten en oneffenheden het onaangenaam fietsen voor de fietser, die overal ook niet even goed zichtbaar is vanuit de zijstraten. De langenheuvel wordt bovendien gekenmerkt door een breed wegbeeld waardoor er vaak veel te snel gereden wordt.

Samen met de inwoners van de wijk Langenheuvel werkte de gemeente de voorbije jaren aan een ontwerp voor een toekomstgerichte en leefbare wijk. De feedback die de gemeente daarbij verzamelde resulteerde in een plan dat de gemeente nu graag voorstelt aan de inwoners.

Vooral voor fietsers wordt de weg een pak veiliger en comfortabeler, dankzij een breed dubbelrichtingsfietspad, een groenzone tussen fietspad en rijbaan, en een veilige overgang van het fietspad naar de Capuynestraat. We leggen de weg aan als een weg voor de toekomst en gebruiken materialen waardoor de weg hevige regenval beter kan verwerken ”, zegt Marianne Verhaert.

"Ook de brede rijbaan wordt aangepakt: “Verkeersplateaus en compacte kruispunten aan de zijstraten zorgen voor een verkeersremmend effect. Bovendien wordt de weg aangelegd met 2 betonstroken met langsheen kasseistroken.

Daarmee hebben we voldoende aandacht voor meer groen en de opvang van regenwater. Er zullen evenveel parkeerplekken blijven als vandaag. Tot slot komt er ruimte voor groen en bankjes. Op die manier worden plekjes gecreëerd waar de buurt kan verzamelen en bijbabbelen”, vertelt burgemeester Verhaert.

Om iedereen over de plannen te informeren, organiseert het lokaal bestuur een infomarkt op woensdag 27 maart.  Iedereen is welkom tussen 19 uur en 21 uur (doorlopend) in de turnzaal van Klavertje 3 (Dorp 57, 2288 Bouwel). Inschrijven is niet nodig."

 

Langenheuvel, Grobbendonk, België

Deel dit artikel